Turbo Installatie Handleiding

BELANGRIJK
Aan de volgende vereisten en richtlijnen moet zorgvuldig worden voldaan. Een verkeerd gemonteerde turbocompressor op de motor kan beschadigd raken en valt mogelijk niet onder de garantie. Het niet naleven van deze vereisten zal resulteren in tijdverlies voor zowel de eigenaar als de installatiepartners, dus we raden u aan de instructies aandachtig te lezen voordat u aan het werk gaat, en als u vragen heeft, raadpleeg dan een professional of neem contact met ons op.

BERKPerformance wil ervoor zorgen dat turbo's perfect werken, daarom geven we gratis advies aan autoservices over het professioneel installeren van turbo's.


ALGEMENE VEREISTEN:
- Inspecteer de inlaat- en uitlaatsystemen van de turbocompressor;
- Zorg ervoor dat er geen vreemde elementen en verzegelende tussenresten zijn;
- Houd er rekening mee dat bij hoge snelheden kleine onderdelen die in de turbocompressor zijn gevallen, ernstige schade aan de rotor kunnen veroorzaken;
- Zorg ervoor dat alle beschermkappen van de turbocompressor zijn verwijderd;
- Zorg er bij het installeren van een turbocompressor op de motor voor dat vuil en vreemde voorwerpen in de turbocompressor binnendringen.

Wanneer de motor is voorzien van een nieuwe of gerepareerde turbocompressor, moeten de motorolie en het oliefilter worden vervangen. Wij raden aan het luchtfilter te controleren en indien nodig te vervangen. Gebruik smeermiddelen voor turboblowermotoren.

Gebruik de nieuwe en geteste pakkingen om het luchtsysteem af te dichten en het uitlaatsysteem aan te sluiten op de turbocompressor.
HET GEBRUIK VAN AFDICHTINGSMIDDELEN (HERMIC) VOOR SMEERSYSTEEMKANALEN IS VERBODEN.
Controleer de motorolieaftapleiding en afvoerleidingen zodat ze niet beschadigd, vervormd of vernauwd zijn en er geen andere verdachte tekenen zijn. Vervang bij twijfel deze onderdelen. In sommige gevallen is het nodig om de buizen te vervangen.

Wanneer de turbocompressor weer op de motor is gemonteerd, is het verboden om de inlaat- en uitlaatflens van de turbocompressor te gebruiken. Alle bouten (moeren) van de turbocompressor moeten worden vastgedraaid met de kracht die wordt gespecificeerd in de technische documentatie van de motor.

Voordat u de smeerinlaatbuis aansluit, vult u het olieaftapgat van de turbocompressor met schone motorolie en draait u het compressorwiel een paar keer rond zodat er olie in de lagers kan komen.

Voordat u de smeeruitlaatbuis (slang) aansluit, start u de motor totdat er een constante stroom olie uit het afvoerkanaal van de turbocompressor verschijnt. Dit voorkomt droge wrijving in de turbocompressor tijdens het starten van de motor.

Voordat u de motor start, is het noodzakelijk om de brandstoftoevoer los te koppelen en de motor 20-30 s te laten draaien om het smeersysteem te vullen.

Als de turbocompressor al volledig is gemonteerd en aangesloten, laat u de motor minimaal 3 minuten stationair draaien. Het beschermt de lagers van de turbocompressor tegen beschadiging en verwijdert achtergebleven vuil van het smeersysteem en het lagerhuis.

Controleer op smeerolie, koelvloeistof, uitlaatgas en luchtlekkage.

Als de reparatie aan de motor of revisie is gedaan, moeten de olie en het oliefilter worden vervangen na 100 km gebruik na het installeren van een nieuwe turbocompressor. Na 1000 km moet er weer een olieverversing plaatsvinden.

In alle gevallen, wanneer een turbocompressorreparatie wordt uitgevoerd of een nieuwe turbocompressor wordt geïnstalleerd, is het noodzakelijk om de katalysator te vervangen of te verwijderen. Verstopte katalysatoren voorkomen dat het gas vrij naar het uitlaatsysteem kan stromen. De druk wordt opgebouwd tussen de turbocompressor en de katalysator, waardoor de uitlaatpoelie verder wordt ingedrukt en de turbocompressor wordt beschadigd.

Het is verboden een motorglansmiddel te gebruiken.

WAARSCHUWINGEN:
Het is ten strengste verboden om de as van de turbocompressor zonder smering te laten draaien;
Het is verboden om de luchttoevoer naar de turbocompressor af te sluiten wanneer de motor draait, omdat hierdoor de turbocompressor beschadigd raakt.

VEREISTEN VOOR WERKING:
- Stop de motor niet onmiddellijk na zwaar werk (na belasting). Alvorens de motor af te zetten, is het, afhankelijk van de belasting, noodzakelijk de motor 20-120 seconden stationair te laten draaien;
- Vermijd harde acceleraties als de motor koud is;
- Laat de motor niet draaien zonder luchtfilter, aangezien de schoepen van de turbocompressor beschadigd kunnen raken;
- Het is verboden de motor te laten draaien als het oliepeil onder de toegestane grens ligt;
- Het is noodzakelijk om de motorolie en het oliefilter te vervangen volgens de motorspecificaties
De kwaliteit van de smeerolie en het oliefilter moeten overeenkomen met het gespecificeerde voertuig en de motor;
- Zorg ervoor dat het uitlaatsysteem niet verstopt raakt (vooral bij auto's met katalysatoren). Een verstopt uitlaatsysteem of katalysator kan de turbocompressor beschadigen.