Chiptuning Mercedes


STAGE 1 VANAF € 299,-

*Dit betreft een vanafprijs, voor de meeste voertuigen zonder DSG en handgeschakeld, onder de 2.0L motorinhoud, geldt deze prijs.

 

Om onze kwaliteit van tuning te kunnen waarborgen kunnen wij onmogelijk dezelfde prijs voor alle voertuigen aanhouden. Voertuigen hebben enorme variatie waarbij hoe grotere motorinhoud ook een hogere complexiteit met zich meebrengt. Ook is in sommige gevallen tuning benodigd aan de automatische transmissie en in- en uitbouw van motorregeleenheden.


Tuning op maat

De voordelen van chiptuning

Chiptuning kan verschillende voordelen bieden, afhankelijk van de doelen en behoeften van de eigenaar van het voertuig. Hier zijn enkele van de voordelen van chiptuning:

 1. Verbeterde Prestaties: Chiptuning kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in het vermogen en koppel van de motor. Dit resulteert in een snellere acceleratie en een hogere topsnelheid, wat vooral merkbaar is tijdens het rijden op de snelweg of op het circuit.

 2. Betere Brandstofefficiëntie: Hoewel chiptuning vooral bekend staat om het verhogen van de prestaties, kan het ook leiden tot een efficiënter brandstofverbruik. Door de motorparameters te optimaliseren, kan de verbranding efficiënter worden, wat kan resulteren in besparingen op brandstofkosten.

 3. Soepeler en Responsiever Rijgedrag: Chiptuning kan de reactiesnelheid van de motor verbeteren, waardoor het rijgedrag van het voertuig soepeler en responsiever wordt. Dit kan het rijden leuker maken en zorgen voor een betere algehele rijervaring.

 4. Trekkracht en Towing Capaciteit: Voor voertuigen die worden gebruikt om zware lasten te trekken, kan chiptuning helpen om extra vermogen en koppel beschikbaar te maken. Dit is vooral handig bij het trekken van aanhangers, caravans of boten.

 5. Optimalisatie van Specifieke Componenten: Bijvoorbeeld, als het voertuig is uitgerust met een turbocompressor, kan chiptuning worden gebruikt om de boostdruk van de turbo te verhogen en zo de prestaties te verbeteren.

 6. Personalisatie: Chiptuning kan worden afgestemd op de persoonlijke voorkeuren van de bestuurder. Dit omvat zaken als gasrespons, schakelpunten en andere parameters die de rijervaring beïnvloeden.

 7. Verbeterde Motorslijtage: In sommige gevallen kan chiptuning helpen om de motorslijtage te verminderen, omdat de motor soepeler kan werken en beter afgestemd kan zijn op de rijomstandigheden.

Echte tuning op maat

 1. Uitlezen van de auto met diagnose apparatuur
 2. Uitlezen van de motorsoftware
 3. Testrit maken en meten van de auto met een datalog (hartslag van de auto)
 4. Software op maat schrijven en inladen in het voertuig
 5. Testrit maken en meten van de auto met de nieuwe motorsoftware
 6. Eventuele fijnafstelling
 7. Genieten van meer vermogen!

Garantie en veiligheid

 • Wij geven standaard 5-jaar software garantie en bieden de mogelijkheid om uw voertuig eenmaal gratis terug te draaien naar de originele staat, bijvoorbeeld bij verkoop of onderhoud.
 • Onze Stage 1 tuning software is 100% betrouwbaar en veilig voor uw voertuig. Wij blijven binnen de door de fabrikant gestelde veiligheidsmarges en passen de software voor elk voertuig op maat aan.

Een greep uit ons portfolio


Volg ons ook op onze socials