Chiptuning in Utrecht

Voordelen BERKPerformance

 • Op maat gemaakte chiptuning voor alle soorten voertuigen
 • Volledige interne software ontwikkeling met drie ontwikkelcentra
 • Eigen file-service voor klanten
 • Mogelijkheid om direct een afspraak te maken, kom in contact
 • Ervaren autotechnici, gepassioneerd door voertuigen
 • Onderhoud dat voldoet aan fabrieksnormen
 • Meer dan tweehonderd beoordelingen met vijf sterren
 • Erkende dealer van xHP, BM3, Milltek, PureTurbo's, TurboSystems en andere merken. Bekijk onze webshop voor het gehele assortiment

Als beste specialist in chiptuning in Nederland bieden wij mogelijkheden van basis tuning (Stage 1) tot geavanceerde tuning (Custom Tuning), aangepaste custom chiptuning en transmissie software voor diverse soorten automatische transmissies. Wij hebben een bijzondere expertise in de behandeling van voertuigen van vooraanstaande Duitse merken zoals Mercedes, BMW en de VAG-groep, maar staan ook klaar voor de tuning van andere merken. In samenwerking met onze klanten streven wij ernaar om het optimale uit hun voertuig te halen door middel van een gepersonaliseerde methode. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Waarom zou u voor BERKPerformance in Utrecht kiezen?

 • Expertise: met een team van ervaren specialisten die beschikken over een brede kennis en vaardigheden, verzekert BERKPerformance dat uw auto in goede handen is.
 • Transparantie: open communicatie en klanttevredenheid zijn essentieel voor ons. Wij informeren u vooraf over alle kosten en eventuele extra services om onverwachte verrassingen te voorkomen.
 • Klantgerichtheid: de klant staat bij ons altijd op de eerste plaats. Wij waarderen uw tijd en zetten ons in voor een snelle en kwalitatieve service. Wij plannen onze werkzaamheden ruimer in om ervoor te zorgen dat wij alles binnen de gestelde termijn afronden, met als doel om uw verwachtingen te overtreffen.
 • Online winkel: ons aanbod omvat een uitgebreide selectie van performance-onderdelen zoals Eventuri intakes, Milltek uitlaat systemen, TurboSystems turbo's en meer, allemaal direct leverbaar met garantie en installatie via ons. Ontdek ons complete aanbod online.

Stage 1 chiptuning

Onze stage 1 chiptuning is veilig voor elk voertuig. Deze intern ontwikkelde software past veilig in elke type auto. Wij bieden maatwerk door de software in uw voertuig met datalogs te testen en indien nodig verder aan te passen.

Speciale tuning

Voor auto's met hogere prestaties en een grotere motorcapaciteit, zoals de BMW M, Mercedes-AMG, en Audi RS modellen, bieden wij custom tuning. Deze hebben een specifieke kalibratie nodig vanwege hardware-upgrades of specifieke wensen van de eigenaar. Deze tuning wordt altijd geleverd met een gedetailleerde vermogensuitdraai op onze dyno van voor en na de tuning. Het proces neemt ongeveer twee werkdagen in beslag, gedurende welke het voertuig bij ons moet blijven. Vervangend vervoer is tegen meerprijs beschikbaar.

Garantie en veiligheid

Elke software komt met een standaard garantie van vijf jaar, dit is de mogelijkheid om de software eenmalig gratis terug te zetten naar de oorspronkelijke staat. Onze software is 100% veilig, doordat deze altijd binnen de veiligheidsmarges van de fabrikant blijft.

Voordelen van chiptuning

Chiptuning brengt veel voordelen die op het eerste gezicht niet naar voren komen, zoals:

 • Toename in kracht (pk) en koppel (nm), wat zorgt voor verbeterde prestaties.
 • Betere verbranding en brandstofefficiëntie door het optimaliseren van de motorparameters.
 • Snellere en soepelere reactie van de motor.
 • Verhoogd trekvermogen, ideaal voor voertuigen die regelmatig zware ladingen vervoeren of een aanhanger trekken.
 • Optimalisatie van cruciale onderdelen zoals de turbo en de algehele motorloop, waardoor beperkingen die zijn opgelegd door emissienormen en die leiden tot vermogensverlies, worden weggewerkt.
 • Personalisatie opties met tuning op maat, perfect afgestemd op de individuele wensen van de eigenaar.

Onze aanpak in 5 overzichtelijke stappen

 1. Neem contact op en bespreek uw behoeftes.
 2. Ontvang een gepersonaliseerde offerte.
 3. Plan direct uw afspraak voor de tuning.
 4. Ontspan in onze comfortabele wachtruimte en geniet van een kopje koffie terwijl onze vakmensen uw voertuig optimaliseren.
 5. Neem uw sleutels weer in ontvangst en voel direct het verschil van de tuning!

Leidend in chiptuning in Utrecht en omstreken

De expertise van BERKPerformance is niet alleen in Utrecht beschikbaar. Onze dienstverlening strekt zich uit over meerdere locaties, waaronder Amersfoort, Veenendaal en Amsterdam. Ook daar zijn wij uw partner in tuning. Neem contact op om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen!

Chiptuning voor wagenparken

Bedrijven met een wagenpark die streven naar hogere efficiëntie of kracht, of last hebben van problemen met het AdBlue-systeem, roetfilters of EGR, kunnen rekenen op onze uitgebreide oplossingen. Kom gemakkelijk met ons in contact en ontdek de mogelijkheden voor chiptuning. Chiptuning op locatie is hierin mogelijk zodat wij een groot wagenpark onder handen kunnen nemen. 

Last van AdBlue of andere storingen?

Wij bieden effectieve oplossingen voor storingen met systemen zoals het AdBlue-systeem, roetfilters, EGR of NOx, door deze storingen te elimineren, te resetten of conform de fabrieksnormen te herstellen.

Neem contact op

Heeft u andere vragen of interesse in een offerte? Neem contact met ons op en wij staan u graag te woord om samen het beste uit uw auto te halen!

Veelgestelde vragen

Wat is chiptuning eigenlijk?

Chiptuning is het proces waarbij de motor prestaties worden geoptimaliseerd om het beste uit uw auto te halen. Ontdek alle ins en outs van chiptuning bij ons.

Welke diensten bieden wij aan?

Naast chiptuning zijn wij ook uw partner in onderhoud en detailing/glascoating.

Is chiptuning illegaal?

Chiptuning is volledig legaal in Nederland. Het is niet ongewoon dat nieuwe voertuigen direct door dealers bij ons worden aangeboden voor een upgrade.

Wat kost chiptuning?

Onze tarieven voor chiptuning starten vanaf €299,-. Aangezien iedere auto uniek is, varieert daardoor ook de prijs. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan om de exacte kosten voor uw voertuig te bepalen!