Chiptuning in Oosterhout

Voordelen BERKPerformance

 • Écht maatwerk chiptuning voor alle voertuigen
 • Volledig eigen software-ontwikkeling met 3 ontwikkelcentra
 • Directe afspraak mogelijk, neem vandaag nog contact met ons op!
 • Ervaren autotechnici met een passie voor auto’s
 • Onderhoud volgens fabrieksvoorschriften
 • Meer dan 200 reviews met 5 sterren
 • Officieel dealer van onder andere xHP, BM3, Milltek, PureTurbo’s, TurboSystems en meer. Bekijk onze webshop voor een overzicht van al onze producten

Wij zijn dé chiptuning specialist in Nederland. Wij bieden mogelijkheden van Stage 1 tot Stage X, Custom (maatwerk) Chiptuning en transmissie software voor verschillende soorten automaten aan. Onze specialisatie ligt bij de grote Duitse concerns met BMW, Mercedes en de VAG groep, maar bieden uiteraard ook tuning aan voor overige merken. Wij denken mee met onze klant en doen wat het beste is voor uw voertuig, met een persoonlijke touch. Bel ons gerust voor meer informatie.

Waarom BERKPerformance in Oosterhout?

 • Deskundigheid: ons team bestaat uit ervaren deskundigen die zeer bekwaam zijn in hun vak. Door jarenlange ervaring en diepgaande expertise zorgen wij, BERKPerformance, ervoor dat uw voertuig in goede handen is.
 • Transparantie: transparantie en klanttevredenheid staan bij ons op één. Voordat werkzaamheden verricht worden, wordt u geïnformeerd over de exacte kosten en eventuele extra mogelijkheden. Zo staat u bij ons nooit voor onverwachte kosten. 
 • Klantgericht: onze klanten staan centraal in alles wat wij doen. Wij snappen dat uw tijd kostbaar is en gaan daarom zo efficiënt mogelijk te werk zonder in te leveren op kwaliteit. Vaak geven wij een iets ruimere tijdsindicatie om er zeker van te zijn genoeg tijd te hebben voor de te verrichten werkzaamheden. Under-promise, over-deliver is het motto hierbij!
 • Webshop: wij beschikken over een uitgebreid assortiment aan performance onderdelen, zoals Eventuri intakes, Milltek uitlaat systeem, TurboSystems turbo’s en nog veel meer. Het voordeel is dat de onderdelen direct leverbaar zijn, maar ook de garantie en installatie via ons verlopen! Voor het gehele assortiment kunt u terecht in onze webshop!

Stage 1 chiptuning

Onze Stage 1 tuning is compleet veilig voor uw voertuig. De software hebben wij in onze ontwikkelcentra volledig uit ontwikkeld en is veilig toe te passen in elk voertuig. Omdat wij altijd maatwerk leveren, testen wij de software aan de hand van datalogs (hartslag) in uw voertuig en passen deze indien nodig alsnog aan. 

Custom tuning

Naast Stage 1 bieden wij ook een Custom tuning oplossing aan. Dit geldt veelal voor voertuigen met hogere vermogens en motorinhoud. Denk aan BMW M, Mercedes-AMG en Audi RS modellen die een specifieke kalibratie vereisen omdat er hardwarematige upgrades zijn uitgevoerd of omdat simpelweg de eigenaar tot het maximaal mogelijk wilt gaan. Onze Custom tuning oplossingen krijgen altijd een vermogensuitdraai op de rollenbank mee, before & after en hebben een verwerkingstijd van ongeveer 2 werkdagen waarbij het voertuig achtergelaten dient te worden. Vervangend vervoer is optioneel mogelijk tegen meerprijs.

Garantie en veiligheid

Wij geven standaard 5 jaar software garantie. Dit betekent dat wij de software éénmalig, kosteloos, zullen terugdraaien naar de originele staat. Ook is onze software 100% betrouwbaar en veilig doordat we blijven binnen de veiligheidsmarges die de fabrikant gesteld heeft. 

Voordelen van chiptuning

Chiptuning kent vele voordelen, vaak meer dan enkel vermogenswinst. Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste voordelen:

 • Verbeterde prestaties: méér vermogen door toename in het vermogen (pk) en trekkracht koppel (nm).
 • Brandstofefficiëntie: door motorparameters te optimaliseren wordt de verbranding efficiënter.
 • Soepeler en responsiever: het gasrespons wordt verbeterd en de motor reageert beter.
 • Trekvermogen: voertuigen die zwaar worden belast of met aanhangers rijden, krijgen het makkelijker door de toename in trekkracht.
 • Optimalisatie componenten: onderdelen zoals de turbo, maar ook de gehele loop van de motor wordt geoptimaliseerd. In de geleverde fabriekssoftware worden vanwege emissie-eisen voertuigen afgesteld met de nodige gebreken zoals een ‘dip’ in vermogen. Dat wordt weggewerkt door middel van onze software.
 • Personalisatie: door maatwerk tuning kan de auto afgestemd worden op uw wensen.

Ons proces in 5 simpele stappen

 1. Neem contact op voor uw wensen.
 2. Ontvang een offerte.
 3. Maak direct een afspraak voor de tuning.
 4. Neem plaats in onze wachtruimte, geniet van de koffie terwijl onze technici werken aan de optimalisatie.
 5. Neem de sleutels in ontvangst en geniet van de uitgevoerde werkzaamheden!

De beste chiptuning in Oosterhout en omgeving

De vakkundigheid en expertise van BERKPerformance is niet door locatie gelimiteerd. Zo is het ook mogelijk om van onze service te genieten buiten Oosterhout om. Onze expertise in Breda, Tilburg of Roosendaal? Dat kan, kom in contact en ontdek de mogelijkheden! 

Chiptuning voor bedrijven met een wagenpark

Bent u in het bezit van een wagenpark en wenst u meer efficiëntie hiervoor, of toch juist meer trekkracht? Of juist omdat er storingen zijn omtrent het AdBlue systeem, roetfilter of EGR? Wij bieden enorm veel mogelijkheden voor bedrijven aan. Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Voor bedrijven bieden wij ook chiptuning op locatie aan om een groot wagenpark in behandeling te kunnen nemen.

AdBlue of overige storingen?

Storingen met het AdBlue systeem, roetfilter, EGR of NOx? Wij kunnen deze voor u oplossen door storingen uit te schakelen, te resetten en of te repareren volgens fabrieksvoorschriften

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder om uw voertuig te optimaliseren!

Veelgestelde vragen

Wat is chiptuning?

Bij chiptuning wordt het maximale uit uw auto gehaald op een efficiënte manier. Hoe hoger de stage, des te meer aanpassingen er nodig zijn om meer vermogen te behalen. Meer weten? Leer alles over chiptuning!

Welke diensten bieden jullie aan?

Naast chiptuning, bieden we ook diensten aan zoals het onderhoud en detailing/glascoating voor uw auto. 

Is chiptuning legaal?

Ja, in Nederland is chiptuning legaal en mag gewoon worden uitgevoerd. Ook krijgen wij veel nieuwe geleverde voertuigen, direct door de dealer bij ons aangeboden. 

Wat kost chiptuning?

Een reguliere Stage 1 tuning is al beschikbaar vanaf € 299,-!

Elke auto is uniek en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit maakt dat het per auto kan verschillen. Benieuwd naar hoeveel het kost voor uw auto? Vraag vandaag nog uw offerte aan!