Chiptuning in Helmond

Voordelen van BERKPerformance

 • Maatwerk chiptuning voor alle type voertuigen
 • Geheel eigen ontwikkelde software met drie ontwikkelcentra
 • Eigen en exclusieve file-service
 • Mogelijkheid voor onmiddellijke afspraak, neem contact op
 • Auto-experts met een passie voor voertuigen
 • Onderhoud in lijn met de fabrieksspecificaties
 • Over de 200 beoordelingen met vijf sterren
 • Erkend leverancier van xHP, BM3, Milltek, PureTurbo’s, TurboSystems en meer. Volledig assortiment beschikbaar in onze online winkel

Als de leidende specialist op het gebied van chiptuning in Nederland, strekken onze diensten zich uit van Stage 1 tot Stage X, custom tuning en transmissie software voor verschillende soorten automaten. Ons specialisme omvat voornamelijk vooraanstaande Duitse autofabrikanten zoals Mercedes, BMW en de VAG-groep, maar wij bieden ook onze diensten aan voor alle andere merken. Wij betrekken onze klanten actief bij het proces om het optimale uit hun auto te halen, middels een persoonlijke aanpak. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Waarom BERKPerformance in Helmond?

 • Deskundigheid: onze deskundige medewerkers zijn rijk aan ervaring en zijn zeer bekwaam. Dankzij onze uitgebreide expertise en ervaring zorgen wij ervoor dat uw auto bij BERKPerformance in vertrouwde handen is.
 • Openheid: transparantie en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zorgen ervoor dat u vooraf volledig geïnformeerd bent over de kosten en mogelijke extra services, om onverwachte verrassingen te voorkomen.
 • De klant voorop: uw wensen en tijd zijn voor ons van groot belang. Wij zetten ons in voor een efficiënte dienstverlening zonder tekort te doen aan kwaliteit, en nemen ruim de tijd om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden naar behoren worden uitgevoerd. Onze filosofie is om meer te leveren dan wij beloven.
 • Online aanbod: in onze webshop vindt u een uitgebreide selectie aan performance-onderdelen, zoals Eventuri luchtinlaten, Milltek uitlaat systeem, TurboSystems turbo’s en veel meer. Deze producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden door ons voorzien van garantie en installatie. Bekijk ons complete aanbod online!

Stage 1 chiptuning

De Stage 1 tuning is ontworpen om absoluut veilig te zijn voor uw auto. Deze intern ontwikkelde software is geschikt voor alle soorten voertuigen en wordt op maat gemaakt. Wij voeren uitgebreide tests uit met de datalogs van uw voertuig en sturen indien nodig bij.

Specifieke tuning

Buiten Stage 1 om, leveren wij specifieke tuning voor auto's met meer vermogen of een grotere motor, zoals de modellen van BMW M, Mercedes-AMG, en Audi RS. Deze vereisen een specifieke aanpak vanwege hardware-upgrades of specifieke wensen om het volledige potentieel van de auto te benutten. Voor deze tuning leveren wij altijd een vermogensrapport zowel voor als na de tuning, met een doorlooptijd van ongeveer twee werkdagen waarin het voertuig bij ons blijft. Indien nodig is vervangend vervoer beschikbaar tegen een meerprijs.

Garantie en veiligheid

U ontvangt van ons standaard vijf jaar garantie op de software, dit betekent de mogelijkheid deze eenmalig zonder kosten terug te zetten naar de originele staat. Onze software is gegarandeerd veilig, aangezien deze binnen de veiligheidsmarges van de fabrikant valt.

Voordelen van chiptuning

De voordelen van chiptuning zijn onder meer:

 • Meer vermogen (pk) en koppel (nm) voor verbeterde prestaties.
 • Efficiëntere verbranding door optimalisering van de motorparameters.
 • Een snellere en soepelere respons van de motor.
 • Meer trekkracht, ideaal voor voertuigen die zwaar beladen zijn of een aanhanger trekken.
 • Verfijning van onderdelen zoals turbo's en de algehele motorwerking, waardoor beperkingen die door emissienormen zijn opgelegd, zoals vermogensverlies, worden aangepakt.
 • Maatwerk tuning, afgestemd op uw individuele voorkeur, biedt persoonlijke optimalisatie.

Onze werkwijze

 1. Neem contact op om uw wensen te bespreken.
 2. Ontvang een op maat gemaakte offerte afgestemd op uw voertuig.
 3. Plan uw afspraak wanneer het u uitkomt.
 4. Geniet van een warme kop koffie in onze wachtruimte terwijl onze technici de prestaties van uw auto optimaliseren.
 5. Rij weg met uw auto, voorzien van merkbare verbeteringen en geniet van een betere rijervaring!

Kwaliteit chiptuning in Helmond en daarbuiten

Onze expertise en toewijding zijn niet beperkt tot alleen Helmond. Wij bieden onze diensten ook aan op diverse andere locaties. Waar u ook bent, in Eindhoven, Den Bosch of Tilburg, ook daar kunnen wij u van dienst zijn. Ontdek de mogelijkheden door contact met ons op te nemen!

Chiptuning voor zakelijke vloten

Voor organisaties met een wagenpark die streven naar verbeterde efficiëntie of kracht, of die te maken hebben met technische problemen zoals AdBlue-storingen, roetfilter of EGR kwesties, bieden wij uitgebreide oplossingen. Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden voor chiptuning op uw locatie met ons, zodat wij meerdere voertuigen tegelijk kunnen optimaliseren.

Oplossingen voor AdBlue en andere technische problemen

Wij hebben de expertise om technische problemen met systemen zoals AdBlue, roetfilters, EGR of NOx aan te pakken door deze storingen te verhelpen, te resetten of conform fabrieksvoorschriften te repareren.

Contacteer ons

Voor verdere vragen of een offerteaanvraag, staan wij altijd voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder!

Veelgestelde vragen

Wat houdt chiptuning in?

Chiptuning is het proces waarbij uw auto wordt geoptimaliseerd. Dit is mogelijk in verschillende stages. Hoe hoger de stage hoe meer aanpassingen en vermogen.

Welke diensten bieden wij aan?

Naast chiptuning, verzorgen wij ook onderhoud en andere diensten zoals detailing en glascoating voor uw voertuig.

Is chiptuning legaal?

Ja, in Nederland is chiptuning legaal en kan zonder zorgen worden uitgevoerd. Het is niet ongewoon dat nieuwe auto’s direct vanuit de dealer voor tuning aan ons worden aangeboden.

Wat zijn de kosten voor chiptuning?

Chiptuning is bij ons al mogelijk vanaf €299,-!

Omdat elk voertuig uniek is, variëren de mogelijkheden en dus ook de kosten. Vraag een offerte aan om de exacte kosten voor uw auto te bepalen!