Ervaring

Al sinds 2009 ervaring
in de automotive branche

Mobiele service

Wij bieden uitsluitend chiptuning
service aan op locatie

Software op maat

Maatwerk om de best mogelijke resultaten
voor elk individueel voertuig te behalen

Dyno ontwikkeld

Al onze software is uitvoerig getest
en ontwikkeld op de dyno

Hoe werkt chiptuning op locatie?

Chiptuning is beschikbaar in verschillende soorten ‘Stages’. Beginnend bij Stage 1, waarbij de software door ons en velen anderen al voorontwikkeld is. Deze software houdt in dat de parameters tot binnen de door de fabrikant gestelde veiligheidsmarges worden afgesteld. Dit omvat ook vaak het verwijderen van ‘begrenzers’ om het volledig potentieel vrij te maken. Het is voor een stage 1 tuning dus niet nodig deze telkens opnieuw te ontwikkelen en het wiel opnieuw uit te vinden. Wel wordt deze uiteraard op maat aangepast indien er uit de datalogs blijkt dat deze niet optimaal werkt.

Dit is ook de reden waarom bij zo goed als elke tuner de winststijgingen op de website overeenkomen met elkaar.

Deze werkwijze zorgt ervoor dat wij voor uw gemak op locatie langskomen om de tuning te verrichten. Ideaal natuurlijk op momenten wanneer het niet schikt om de deur uit de gaan. Dit bespaart u tijd en kosten en u kunt direct genieten van het extra vermogen wat voor uw voertuig beschikbaar is. Tevens is vaak op korte termijn een afspraak beschikbaar.

 

Rollenbank en datalogs

Alle software wordt uiteraard wel op uitvoerig op de dyno ontwikkeld om er zeker van te zijn dat de software zijn werking goed en veilig doet. Tevens bepalen wij hierop de daadwerkelijke vermogenscijfers welk staan weergegeven op onze website.

De rollenbank, of zogeheten ‘Dyno’, wordt bij tuners veel voor marketing doeleinden gebruikt. Tevens kan deze op vele manier worden afgesteld om aandrijfverliezen te compenseren. Dit is ook de reden waarom er vaak bij de ene tuner andere waardes op papier worden meegegeven, dan bij een andere tuner.

Het is veel belangrijker om zogeheten ‘Datalogs’ te maken van de motor vòòr en ná een tuning. Hierop kun je daadwerkelijk zien hoe alle parameters reageren op een tuning. Een dyno zorgt dus grotendeels voor de cijfers en het visueel nog aantrekkelijker maken van de vermogensstijgingen. Wat belangrijk is om te weten is dat een dyno niets is zonder een tool om datalogs te maken. In de afbeelding hiernaast ziet u een voorbeeld van een Datalog.