CHIPTUNING STAGES

Chiptuning kan in verschillende stages. Afhankelijk van de wensen, eisen en type auto heeft BerkPerformance verschillende stages om extra vermogen te realiseren. Hieronder wordt een korte uitleg gegeven wat de mogelijkheden zijn.

Stage 1 chiptuning is een voordelige manier om meer trekkracht en vermogen uit de auto te halen. Hiervoor zijn geen grote ingrepen en extra kosten voor nodig. Stage 1 chiptuning wordt uitgevoerd door de parameters van de software uit de Electronic Control Unit (ECU) van de auto aan te passen. Het aanpassen gebeurt binnen de veiligheidsmarges. Onder veiligheidsmarge wordt verstaan binnen de eisen van de fabrikant. Tijdens deze sessie wordt de gaspedaalinjectie, begrenzers in de koppel, laaddruk van de turbo, lucht- en brandstofverhouding en brandstofdruk samen met de snelheidsbegrenzer opnieuw aangepast. Bekijk hiernaast wat voor verschil Stage 1 kan maken bij een BMW 120i F20 LCI.

[layerslider id=”7″ /]

Standaard beschikt deze auto over een vermogen van 177 Pk en 250 Nm en accelereert de auto vanuit stilstand naar 100km/h in 7.7 seconden. Met een Stage 1 op maat beschikt de auto nu over 220 Pk en 310 Nm. Het verschil is goed merkbaar. Niet alleen met de trekkracht maar ook met de acceleratie. Deze BMW accelereert met een Stage 1 op maat vanuit stilstand naar 100km/h in slechts 6 seconden.

Stage 2 chiptuning is een aanvulling op de stage 1 tuning. Stage 2 is ideaal als er motorische aanpassingen zijn verricht aan de auto. Denk hierbij aan een downpipe, grotere injectoren/bobines, een compleet aangepaste uitlaat systeem op maat enz. Om een fijne afstelling te creƫren is het vanzelf spreken dat dit proces geen 2 uur duurt. Een stage 2 kan soms twee dagen (max) in beslag nemen. Voornamelijk om de souplesse van de koude start na te lopen.

Offerte aanvragen