ONTWIKKELING VAN DE SOFTWARE

Doordat de software van BerkPerformance op maat is ontwikkeld is de klant altijd verzekerd van het meest optimale eindresultaat. Wij kunnen met trots garanderen dat wij de best mogelijke prestaties uit een bezine- en dieselvoertuig kunnen halen. De chiptuning software is tot in perfectie verfijnd door middel van de juiste kennis en ontwikkelingen.

CHIPTUNING MAATWERK

Door de belangrijkste mappen op elkaar af te stemmen is het mogelijk om extra vermogen te realiseren. Bij turbomotoren is een verbetering van 20 tot 40% haalbaar. De percentages worden voornamelijk gerealiseerd omdat een auto vanuit fabriek geleverd wordt met een standaard software. De standaard software is vaak ver binnen de maximale belasting ontwikkeld. Door deze marges te benutten zorgt BerkPerformance er voor dat de auto een stuk levendiger wordt en sneller op het gaspedaal reageert. Uiteraard speelt de gezondheid van het blok een grote rol. Een goed onderhouden motor zal altijd veel beter presteren.

AANGESTUURDE MAPPEN

Tijdens het aanpassen van de standaard software worden onder andere de volgend belangrijke mappen gemodificeerd

  • Gaspedaalrespons
  • Koppelbegrenzer
  • Turbo laaddruk
  • Brandstof verhouding
  • Lucht verhouding
  • Brandstofdruk

FABRIEKSAF SOFTWARE

Autofabrikanten ontwikkelen tegenwoordig verschillende software varianten. Het ontwikkelen van verschillende software is vaak goedkoper dan het ontwikkelen van verschillende motorblokken. Echter gebeurt de ontwikkeling vaak ver binnen de belasting van het motorblok. In de praktijk is het zo dat één motorblok vaak in verschillende varianten terug komt op de markt. Vaak is het verschil te verklaren doordat er een aangepaste software is geleverd in de ECU. Dit wordt ook wel downsize software genoemd. Een voorbeeld: de fabrikant ontwikkelt één motorblok met dezelfde ECU. ECU 1 heeft dan de software van 100pk en ECU 2 heeft de software van 150pk. Wanneer de 150pk variant softwarematig wordt aangepast, levert de aanpassing 50pk extra op maar als de 100pk variant softwarematig wordt aangepast, levert de aanpassing 100pk op. Door dit soort ruimtes te benutten is het soms mogelijk om het vermogen te verdubbelen met 100%.

Chiptuning kan in verschillende stages. Het meest voorkomende software upgrade is de stage 1. Naast stage 1 is er ook een stage 2 en een stage 3 software upgrade mogelijk.

Chiptuning stages